Вие ја прегледувата страната

Меѓународниот ден за подигање на свеста за Даунов синдром

Објавено на: март 22, 2024
Денес, 21 март, го одбележавме и Меѓународниот ден за подигање на свеста за Даунов синдром. 
Во нашето училиште се реализираа низа активности со цел подигнување на свеста на учениците и прифаќање на лицата со овој синдром.

Во знак на поддршка нашите ученици изработија и носеа шарени чорапчиња.