Вие ја прегледувата страната

7 април – Светски ден на здравјето

Објавено на: април 9, 2024

Секоја година, низ целиот свет се слави 7 април – Светскиот ден на здравјето со цел подигање на свеста за здравјето на луѓето.

Учениците од нашето училиште заедно со нивните наставнички, го одбележаа денот со активности каде целта беше учениците да ја зголемат свесноста за придобивките од здравиот начин на живеење.