Вие ја прегледувата страната

Натпревар по француски јазик – ОЛИМПИЈАДИ 2024

Објавено на: април 19, 2024

На 22 март 2024, на Регионалниот натпревар по француски јазик – Олимпијади 2024 од ООУ”Његош” под менторство на наставничката Данијела Величковска зедоа учество ученичките Ангела Ивановска од VIIIа одделение, Милена Ивановска и Нина Додевска од IXб одделение при што успешно го претставија нашето училиште.

✔️Во категоријата VIII одделение ученичката Ангела Ивановска освои II место и пласман на Државен натпревар

✔️Во категоријата IX одделение ученичката Милена Ивановска со освоено IV место и пласман на Државен натпревар.

Воедно доделени се

✔️Сертификати за учество на Регионален натпревар по француски јазик  – Олимпијади 2024

✔️Диплома за освоено второ место на Регионален натпревар по француски јазик за VIII одделение

✔️Сертификати за успешно учество на Државниот натпревар по француски јазик – Олимпијади 2024, стекнати солидни знаења и ново искуство.

Честитки за сите!
Bravo les filles! Félicitations!

🏅🥈Ангела Ивановска VIIIа
🏅Милена Ивановска IXб
🏅Нина Додевска IXб

Ментор: Данијела Величковска