Вие ја прегледувата страната

Детска атлетика

Објавено на: јуни 7, 2024

🔵 На ден 06.06.2024 година во организација на Општинскиот сојуз на училишен спорт на Гази Баба и општина Гази Баба, се одржа второто натпреварување во детска атлетика за учениците од одделенската настава од училиштата на територија на општина Гази Баба.
🏃‍♂️  Oд нашето училиште имаа можност да се натпреваруваат ученицитеод четврто одделение . Овие активности се реализираат со цел да се создадат спортски навики кај дечињата уште од најмала возраст. 🏃‍♀️

Одговорен наставник: Јана Настевска.