Вие ја прегледувата страната

martin

Настани

Светски ден на поезијата

Поезијата е онаа тенка пајажина помеѓу срцето и мозокот, кажал одамна вљубениот поет. А, секоја година, 21 Март е резервиран за одбележување на Светскиот ден на поезијата. Нашите ученици го одбележаа Денот на поезијата со рецитал на поезија по македонски, англиски, француски и албански јазик. 

Прочитај повеќе »
Настани

На 20 март, во нашето училиште се одбележа Меѓународниот ден на Франкофонијата

По тој повод учениците  рецитираа поеми на француски јазик славејќи ја Франкофонијата, поезијата и пролетта! Le 20 mars, c’est Journée internationale de la Francophonie! Les élèves ont récité les poèmes en français en fêtant la Francophonie, la poésie et

Прочитај повеќе »