Вие ја прегледувата страната

Настани

Велигденски базар

На 26 април 2024 година, петок,  во нашето училиште се одржа Велигденски базар, во чија што  подготовка учествуваа учениците заедно со своите наставници. На базарот

Прочитај повеќе »

Театарска претстава

На 19 април 2024 година, учениците од нашето училиште од прво до петто одделение ја проследија театарската претстава ,, Рибарот и Златната Рипка”. Претставата беше

Прочитај повеќе »
Настани

Светски ден на поезијата

Поезијата е онаа тенка пајажина помеѓу срцето и мозокот, кажал одамна вљубениот поет. А, секоја година, 21 Март е резервиран за одбележување на Светскиот ден на поезијата. Нашите ученици го одбележаа Денот на поезијата со рецитал на поезија по македонски, англиски, француски и албански јазик. 

Прочитај повеќе »
Настани

На 20 март, во нашето училиште се одбележа Меѓународниот ден на Франкофонијата

По тој повод учениците  рецитираа поеми на француски јазик славејќи ја Франкофонијата, поезијата и пролетта! Le 20 mars, c’est Journée internationale de la Francophonie! Les élèves ont récité les poèmes en français en fêtant la Francophonie, la poésie et

Прочитај повеќе »