Вчера бев паметен и сакав да го променам светот.
Денес сум мудар, затоа се менувам себе“.
Шри Чинмој
Вчера бев паметен и сакав да го променам светот.
Денес сум мудар, затоа се менувам себе“.
Шри Чинмој
Previous
Next

Новости

Настани

Светски ден на поезијата

Поезијата е онаа тенка пајажина помеѓу срцето и мозокот, кажал одамна вљубениот поет. А, секоја година, 21 Март е резервиран за одбележување на Светскиот ден на поезијата. Нашите ученици го одбележаа Денот на поезијата со рецитал на поезија по македонски, англиски, француски и албански јазик. 

Прочитај повеќе...
Настани

На 20 март, во нашето училиште се одбележа Меѓународниот ден на Франкофонијата

По тој повод учениците  рецитираа поеми на француски јазик славејќи ја Франкофонијата, поезијата и пролетта! Le 20 mars, c’est Journée internationale de la Francophonie! Les élèves ont récité les poèmes en français en fêtant la Francophonie, la poésie et

Прочитај повеќе...
Нема повеќе новости за вчитување...

Петар II Петровиќ Његош (Његуши, 13 ноември 1813 – Цетиње, 31 октомври 1851), бил владика и владетел на Црна Гора од династијата Петровиќ-Његош, тој е еден од најголемите претставници на црногорската и српската книжевност. Еден од неговите учители, придонел кај владиката Петар да се појави љубовта кон народната поезија, а го потикнал и кон пишување.